Bezoek onze Facebook pagina Bezoek onze Twitter pagina Bezoek onze Pinterest pagina

Spelen maar!

Spelen maar!

Het einde van de winter komt in zicht en ik begin er langzaam ook echt wel naar te snakken! Onze kinderen zijn wat dat betreft echte buitenkinderen en vinden het heerlijk om lekker in de speeltuin te spelen met de buurtkinderen of lekker rond te sjouwen op de camping bij mijn ouders. Heerlijk weer die zonnestralen, waar mijn energiepeil weer van omhoog schiet. Om het binnenspelen nog maar even wat te verleuken zijn we sinds kort lid van de speel-o-theek in Ommen. Eigenlijk een soort van bibliotheek maar dan voor speelgoed. Het is best een karwei om met 3 kids daarnaar toe te gaan, want er moet eerst wat gekozen worden en daarna moet alles geteld worden om er zeker van te zijn dat wat je leent helemaal compleet is. En als een van je kinderen dan steeds iets kiest van playmobil is dat beste een hele klus. Nu hebben we het circus en nu de paardenstal gehad, maar beiden toch geen succes. “Mam, ik vind het het toch eigenlijk niet zo leuk speelgoed, maar dat maakt niks uit toch, want we hebben het niet gekocht.” Met dat laatste ben ik dan wel weer blij, geen miskoop in ieder geval. Maar ik zie mezelf al weer naar boven sjouwen met 3 kinderen en dan alles weer opnieuw tellen, want er zal maar een poppetje zijn blijven liggen…Gelukkig hebben ze daar ook heel veel leuk buitenspeelgoed, misschien gewoon eens een keertje op een avond samen met de oudste er naar toe gaan.

Gisteren hebben we nog maar eens de kinderboerderij bezocht, Mint, onze jongste was daar nog niet geweest en stond echt verbaasd om zich heen te kijken. Vooral het geblaas van de ganzen was erg interessant. Even daar lekker gespeeld en toen weer huiswaarts. Leuk dat we straks een geheel nieuwe kinderboerderij krijgen in Ommen!

Bij thuiskomst wordt er altijd weer graag bij ons aan tafel gekleurd. De nieuwe stiften van Stabilo zijn hier echt een succes, want we hebben geen stiften meer zonder dop! Ze hebben allemaal 2 setjes (waar we zelf de letter met een merkstift hebben geschreven) die met een draadje aan elkaar vast zitten met de doppen eraan. Ideaal, want na gebruik wordt de stift direct weer in de dop geklikt. Echt een aanrader!

Mint in gesprek met 2 ganzen.

Mint in gesprek met 2 ganzen.

Heel handig, die Stabilo stiften!

Heel handig, die Stabilo stiften!